Kriminella...

... figurer har slagit till igen - på en idrottsarena. Tyvärr är det vi som värmländska ambassadörer ute i landet som plötsligt får höra "är det du som varit på bandy i Västerås, Klas, he, he, he!"
Jättekul, hörrudu, nej, jag var inte på bandy i går.
Förmodar att de här elementen inte kan se skillnad på bandy och spjut, utan bara tar tillfället i akt att åka och roa sig lite genom att helt sonika slå andra människor på käften. Det vore förstås lätt att hävda att de är dumma i huvudet och borde hängas ut vid namn i alla tidningar, men det hjälper dem och deras anhöriga knappast. De behöver hjälp, hjälp att komma på rätt spår igen, ju länge tid det går, desto svårare blir det att få dem dit igen.
Och här hjälper fan i mig inte alliansens skattesänkningar och mantrafyllda "vi måste få mer över i våra plånböcker", ty den politiken hjälper bara dem som befinner sig längre upp i samhällets egofixerade hierarki. De har glädje av skattesänkningar och vidare sedelöppningar på plånboken, men vår vän bandysupportern har det sannerligen inte. Han behöver hjälp, hjälp från människor i ett samhälle där det inte är häftigt att äga den senaste mobiltelefonen, den senaste BMW:n eller ha en Medelhavskryssning inbokad, utan där det är häftigt att hjälpa en människa i själslig nöd eller att bistå en människa som är helt uttorkad på empati.
Finns de människorna?
#1 - - Tomas:

Gratulerar! Du får in kritik mot regeringen i samma mening där du ömkar över nån bandydåre och sätter likhetstecken mellan nuvarande regering, som vi har haft i nån månad, och brist på empati i samhället. Är det nya regeringens påfund? Har du valt kön än? Lägg ner nu Klas, sossarna och MP har haft regeringsmakten de senaste decenniet och problem som finns, och har funnits länge, är inget alliansen har hittat på.

Istället tycker jag du ska uppskatta allt det nya och mycket bättre som nu kan hända. F.ö. rekommenderar jag att du läser lite på http://fula-gubben.blogspot.com/ under rubriken "Drev och politisk korrekthet". Trevlig helg, önskar ödmjukast Din Vän Tomas.

#2 - - Klas:

Riktigt, Tomas. Det är inte företeelser som finns hos den nya regeringen, men det är tankar som löper parallellt med den nya, liksom den gamla, regeringen. Det som behövs är ett helt nytt tänk, ett tänk som löper tvärpolitiskt, inte i gamla hjulspår som kan vara socialdemokratiskt konservativa likväl som moderat konservativa, eller vilket parti det nu än är. Dock tror jag att mp skiljer sig lite från mängden där i och med att det är ett nytt och i alla bemärkelser grönt parti.

#3 - - Tomas:

Hhmmm... Det är nog inte ett helt nytt tänk som behövs, utan snarare ett gammalt, väl beprövat tänk som behövs; människan har alltid utvecklats gemensamt, och det är få som ensamma når framgång. Precis som du tror jag att det måste till attitydförändringar och att det måste tas tag i tidigt, redan i dagis.

#4 - - Klas:

Kul med lite replikskiften, Tomas. Egentligen är det nog svårt att kalla det i termerr av "gammalt eller nytt", för vad är gammalt och vad är nytt? Tar allt mer och mer lärdom av de gamla grekerna och romarna som jag i sitt, låt vara hårt hierarkiska system, ändå tänkte och talade till folket? stort.
Apropå vår vän bandyhuliganen så är det otroligt skönt att dagen efter man uttryckt en idé få läsa att fler har samma idé. Det är faktiskt i dagens Svenska Dagbladet som det i artikeln med rubriken Hatvåg på tyska läktare tas upp följande:
? Allt mer sociala konflikter utkämpas på fotbollsplatsen, konstaterar fotbollsforskaren Gunter Pil och pekar på att fotbollsvåldet är ett tecken på att välfärdssystemet rämnar.
Vidare:
? Enkelt sagt rör det sig om unga män utan perspektiv som försöker stärka sin självkänsla genom att gadda ihop sig och slå ner andra.
Läs gärna artikeln.

#5 - - Herman:

Skillnaden mellan Alliansen och Socialdemokraterna tycks vara att Alliansen gått kompetensutvecklingskurs hos Joe Labero.
Före valet var det 1,5 miljoner arbetslösa i Sverige, efter valet blev de 300 000.
Alliansen KAN trolla!
....ja nu ökar ju iof arbetslösheten igen, Alliansen trollade ju bort ett antal åtgärder i samma veva.
Fast det är ju klart, jag FÅR mer i plånboken, det är sant. Detta förutsatt att jag går ur facket förståss...men det är väl bara ett olyckligt sammanträffande...eller va?
Prisa Gud- här kommer skatteåterbäringen.
God Jul.
Herman