Scizofreni och släppta puckar

Hälsingetidningar satt på ishockey i arenan med det fåniga namnet E-on i går, vilket avslutade konferensen vid Södra Berget i Sundsvall. Som vanligt var det dyrt, som vanligt var det trist, som vanligt drabbades man som åskådare av tinnitus redan innan matchen börjat.
Entrébiljetten kostade 195 kronor! Ja, men, inse att det inte går att få man ur huse och betala den slanten gånger två personer. Det blir drygt 400 inklusive parkeringspengar redan innan man kommit in i hallen!
Lägg till det allt som du skulle kunna köpa: kaffe, dricka, korv, en ful matchtröja för 495 kronor eller starköl som ju gjort sin definitiva entré i idrottssammanhang.
Sedan kommer uppvärmningen då det spelas musik som vore det värsta nattklubben. Visst grejar jag det, 38 år, men vill 60-70-åringarna vara med om det? Knappast.
Och vill pappa ta med sonen på hockey nästa gång när lågbegåvade neanderthalare ropar "domarjävel" i parti och minut? Eller vill den andra pappan ta med sin son för att visa honom hjärunderstimulerade spelare som får för sig att slåss i stället för att dra sig ur situationen och ordna ett spel i numerärt över läge åt sitt lag?
Ja, än så länge fungerar de här attributen för att locka folk till svenska islador men snart har hockeyn grävt sin egen grav.
Tro mig.