Nej, det regnade inte i Turkiet...

... men däremot höll vi på att missa planet till Antalya eftersom Ticket hade satt ut fel terminal på biljetterna och för att ALL datakommunikation låg nere på Arlanda avresemmorgonen och därmed orsakade förseningar. Det gjorde att vi stod på terminal 5 till klockan 7.20 och vårt plan gick från terminal 2 klockan 7.00. När det uppenbarade sig rusade vi till terminal 2 för att upptäcka att planet var försenat vilket var den mest underbara föreseningen i vår resehistoria. Vi kom med planet!
Sedan gick allt bra - inte. Ni vet när man står vid bagageutlämningen och väntar på packningen? Där stod vi när väskorna började sina och bandet plötsligt stannade utan våra väskor. De hade inte kommit med planet utan förmodligen hamnat i Berlin. De anlände till Turkiet ett dygn senare men kördes inte ut till hotellet förrän efter tre dagar eftersom Tickets lama personal inte kunde skynda på leveransen och turkarna följer principen "i morgon, i morgon".
Därför inleddes Turkietveckan med att inhandla det mest nödvändiga från de butiker och affärer som använder sig av prutandets sköna konst som i längden är hemsk. Därpå följde en allt mer irriterad väntan på bagaget. I packningen fanns medikamenter som var viktiga. Den uteblivna packningen gjorde att vi fick uppsöka sjukhus dag två för att försöka hitta den medicinska utrustning far var i behov av. Men ett turkiskt sjukhus är inte det samma som de svenska, men det löste sig och efter att ha ringt flygplatsen själv dök packningen upp på tisdag kväll.
Annars, då? Alldeles utmärkt boende med Medelhavet en pink ifrån balkongen och med solnedgången i blickfånget hela eftermiddagen och kvällen. Lägg till det 25 grader i vattnet och mellan 25 och 30 grader i luften och det blev en ganska bra vecka i det märkliga landet Turkiet där regelrätt kapitalism blandas med Koranenböneutrop från minareterna fyra, fem gånger per dygn.
Summasumarum: Ticket Selection, Solresor och Fly Nordic, de tre företag som på ett eller annat sätt var inblandade i resan, har visat sig från sin sämsta sida och vi kan inte annat än höja ett varningens finger för dem. Turkiet? Åk gärna dit, men strunta i handlandet och bada och sola i stället, eller ta en bil/buss upp i bergen.