Odenberg och den soppan

Visst är sättet regeringarna, oavsett om de är s-märkta eller m-märkta, tillsätter direktörer på olika poster lite fascinerande. Men att det trots att det går så uppenbart fel till som i fallet med Mikael Odenberg, ändå ska försvaras i högerpressen. Varför inte bara konstatera att Reinfeldt ljög så tungan rodnade när frågan fördes på tal i Rakt på med KG Bergström? I stället börjar man resonera om det utifrån termer av att det inte var bättre under Perssons tid. Nej, men varför föra ner ämnet till sandlådenivå?
#1 - - Urban:

Troligen, sannolikt, gled Reinfeldt lite på sanningen. Men att dra högerpressen över en kam känns lite konstigt när debatten parallellt handlar om att de inte stödjer regeringen på det sätt de borde(!) Jag lyssnade uppmärksamt på P1:s Medierna (dock produktionsbolagsproducerat, men likväl utmärkt radio) för några lördagar sedan om hur man upplevde att SvD inte står upp för de sina. Möjligen är ett eventuellt försvarande av beslutet om tillsättningen en följd av detta. Lite tes/antites, typ.

#2 - - Klas:

Ok, är fel att dra all högerpress över samma kam. För all större press, så när som AB, är ju högerpress och då ser ledarskribenterna säkert tillsättningsprinciperna med lite olika ögon.