God fortsättning...

... och grått nytt hår!

Önskar Klas & Lisa & Co

Oj

Oj! Julen passerade lika snabbt som en grisblink. Sammanfattning: mycket mat och dryk. Åt helvete för mycket mat och dryck. men som en kollega sa: "Det är inte vad man äter och dricker mellan den 24 och 31 december som h<r betydelse, det är vad man äter och dricker mellan 1 januari och 23 december som avgör."
Med andra ord, det är bara att häva i sig eventuella julskinkerester och fundera ut vad som ska ätas på nyårsafton, sedan får man tänka på kosten.
God fortsättning, förresten.

Har du...

... storstädat, plockat in granen, lagt in sillen, rullat köttbullarna, gravat laxen, kokat skinkan, slagit in julklapparna, ordnat nubben, köpt julölet, ordnat sängplatser till släkten och gjort ischoklad och marsipangodis? Bra, då är det klart för jul!
Ha en skön jul. Ät och drick ordentligt!

/ Klas Örnklint med familj

Det fick jag sota för

Sotaren var hemma för att kolla kakelugnens beskaffenhet. Efter tre minuters arbete kunde vi konstatera att det saknades drag i ugnen varför den egentliga besiktningen avslutades. Kostnad: 453 kronor. Jag visste inte att sotarskrået hade samma minimitaxa som teknikbranschen.

En riktig fars, köttfars

Pinsamt, ICA, att mammon styr er så till den grad att allt ska säljas och därmed bidra till en ökad vinst. Men de som sitter i ledningen är väl som blandfärs - hälften gris och hälften nöt.

TV4...

... och alla andra reklamfinansierade reklamer borde inte få visa filmer då, till exempel, ett seriöst ämne som dödsstraffet tas upp. Såg Filmen om David Gale i går på just fyran och man blir ju illa berörd när en så bra film om ett så allvarligt ämne styckas upp i flera delar. Och att den estetiska ådran hos chefer och journalister på den och liknande kanaler inte inser dilemmat och tycker att det är fel, det är märkvärdigt.
Så länge TV4 visar reklam under fimerna är det lika bra att bojkotta dem.

Punktering

I förrgår drabbades jag av min fjärde punktering på en månad. Det var ju en sak för 30 år sedan när man körde som en stôlle över stock och sten och trottoarkanter, men i dag när man kör lugnt och sansat och håller sig på cykelbanan borde det inte hända så ofta.
Varje punktering hittills har inträffat när jag har varit på väg att ta cykeln hem på natten efter jobbet. Och då har alla bussar slutat gå på landet, varför antingen min snälla sambo Lisa har fått komma och hämta mig eller så har någon kollega förbarmat sig och kört mig hem.

Julfesten...

... blev som jag trodde: Jag åt för tre, drack för två och och kände mig som en zeppelinare och åkte hem tidigt med en bil som styrde mot Söderhamn. Skönt att vakna fräsch. Det var nämligen inte alla som gjorde det. En fick bäras hem, en annan spydde ner bussen. Inget att ta med på meritförteckningen.