Indesign...

... utbildningen lallar vidare och på onsdag nästa vecka förflyttas jag till Söderhamn och Söderhamns-Kuriren. Lite bryderier är det. Vill vara kvar i Hudiksvall.
Puuh...

Försäkringskassan/kronogodemyndigheten och Hitler...

... skulle nog vara goda vänner om de hade funnits under samma epok. Annorlunda uttryckt: en lika rigid, stelbent och fyrkantig företeelse som F-kassan & kronofogdemyndigheten skulle Hitler jubla åt. De båda instanserna/myndigheterna gör sig väl bäst i socialistiska, nazistiska och fascistiska samhällsbyggen. Håll koll på folket, må avvikarna eller de som lever på gränsen sopas med i den stora samhällsfåran!

Indesign

Indesign heter ett tidningsredigeringsprogram som jag nu lär mig - ? Ja, jag tror jag lär mig det. Den 1 mars ska jag kunna använda det hjälpligt, för då ska jag börja på Söderhamns-Kuriren. Pirrigt, men kul.

Myggfritt

Jag har varit ute på jobb två dagar på raken. I går i Gnarp där jag upplevde den kallaste ishockeymatchen någonsin. Redan efter tio minuter var tårna borta, efter en period var halva foten förfrusen. Vi, fotografen och jag, fick till slut gå UT och värma oss. det var alltså varmare ute än inne. I andra periodpausen satte vi oss i bilen och tomgångskörde tio minuter.
I dag, tisdag, var jag i Hassela. Där var det MINUS 19. Att stå och anteckna med en frusen bläckpenna var inte lätt. Att långkallingarna låg i tvätten var en annan historia...

Det var gôrgôtt och..

.. höre lite värmländska i Gävle i´ra. Gamle fröken Sverige frå´ Grums var där, gamle Willy Lindström såg en te bortöver. Syn´bare att di inte kunde vinne og. De ble oavgjort, 2-2, när kaffelagen möttes. Läkerol arena.