Effektiv

I dag har jag varit oerhört effektiv:
* Gått långpromenad, en och en halv timme, med vovvarna
* Lagat punktering på cykelhelvetet
* Lagat soppa på palsternacka, potatis och morötter, kryddat med dragon och timjan, samt rett med creme fraiche. Oerhört gott. Hör av dig får du receptet.
Rundar av det med ett kvällspass på jobbet.

Varmt trots allt

Trots att pannjävlen fortsatt är ur funktion och vi låter elpatronen tugga på är det förvånansvärt varmt och skönt i huset trots att det är frostvitt ute och tre grader kallt när man kliver ur sänghalmen på mornarna. Rörmokaren är på väg men grejerna saknas och väntas i slutet på vckan, i början på nästa. Lagom till kung Bore anländer?

Ved och fasa

Under vistelsen i Turkiet kom ett sms ifrån hundvakten: "olycka har inträffat".
Gulp. Tack och lov hade ingen människa eller inget djur kommit till skada, däremot hade pannan tagit fyr. För mycket ved och ostängd lucka, då jävlar brinner det. Resultat: hela panelen, det vil säga pannans instrumentpanel, hade brunnit upp eller smält och diverse andra mer eller mindre viktiga funktioner hade blivit tilltuffsade. Reparatörerna har snabbt varit på plats och pannan kan eventuellt tuffa igång före helgen. Ju förr den hostar igång desto snabbare kan jag vrida av elpatronen vars mätare just nu rör sig snabbare än en lärkvinge.
Summasumarum: Jag ska aldrig mer säga ett ont ord om reparatörsskrået, de jobbar så snabbt de kan och prioriterar där det som bäst behövs. Nästa gång är det hos någon annan det brunnit eller läckt och då kommer jag längre ner på - om ni ursäktar - heta listan.

Nej, det regnade inte i Turkiet...

... men däremot höll vi på att missa planet till Antalya eftersom Ticket hade satt ut fel terminal på biljetterna och för att ALL datakommunikation låg nere på Arlanda avresemmorgonen och därmed orsakade förseningar. Det gjorde att vi stod på terminal 5 till klockan 7.20 och vårt plan gick från terminal 2 klockan 7.00. När det uppenbarade sig rusade vi till terminal 2 för att upptäcka att planet var försenat vilket var den mest underbara föreseningen i vår resehistoria. Vi kom med planet!
Sedan gick allt bra - inte. Ni vet när man står vid bagageutlämningen och väntar på packningen? Där stod vi när väskorna började sina och bandet plötsligt stannade utan våra väskor. De hade inte kommit med planet utan förmodligen hamnat i Berlin. De anlände till Turkiet ett dygn senare men kördes inte ut till hotellet förrän efter tre dagar eftersom Tickets lama personal inte kunde skynda på leveransen och turkarna följer principen "i morgon, i morgon".
Därför inleddes Turkietveckan med att inhandla det mest nödvändiga från de butiker och affärer som använder sig av prutandets sköna konst som i längden är hemsk. Därpå följde en allt mer irriterad väntan på bagaget. I packningen fanns medikamenter som var viktiga. Den uteblivna packningen gjorde att vi fick uppsöka sjukhus dag två för att försöka hitta den medicinska utrustning far var i behov av. Men ett turkiskt sjukhus är inte det samma som de svenska, men det löste sig och efter att ha ringt flygplatsen själv dök packningen upp på tisdag kväll.
Annars, då? Alldeles utmärkt boende med Medelhavet en pink ifrån balkongen och med solnedgången i blickfånget hela eftermiddagen och kvällen. Lägg till det 25 grader i vattnet och mellan 25 och 30 grader i luften och det blev en ganska bra vecka i det märkliga landet Turkiet där regelrätt kapitalism blandas med Koranenböneutrop från minareterna fyra, fem gånger per dygn.
Summasumarum: Ticket Selection, Solresor och Fly Nordic, de tre företag som på ett eller annat sätt var inblandade i resan, har visat sig från sin sämsta sida och vi kan inte annat än höja ett varningens finger för dem. Turkiet? Åk gärna dit, men strunta i handlandet och bada och sola i stället, eller ta en bil/buss upp i bergen.

Regnar det i Turkiet?

Om två timmar tar jag ledigt och är inte åter på jobbet förrän den 24 oktober. Det har inget och göra med att jag inte trivs på jobbet, men det ska bli skönt att koppla ur hårddisken ett tag, fylla på ordförrådet och se sig om i Turkiet. I en mening kändes det fel att åka till ett land som kanske inte följer de mänskliga rättigheterna till 100 procent och som har dödsstraff och dessutom placerar folk som "tänker fel" i fängelse, i en annan mening ska väl även det landet få chansen att bättra sig.
Frågan är bara om de fyra regndagar som i snitt brukar inträffa under en oktobermånad i Alanya, inträffar när vi är där. Ska vi slå vad?
Att de inte gör det.

Händiga

Händiga hamrade vi ihop ett stängsel så att vi inte behöver hämta hundjävlarna i fårhagen någon mer gång. Ja, min greyhound går ju aldrig dit, men Lisas belgiska vallhund har gjort skäl för namnet ett par gånger och jagat, nästintill, livet ur en stackars bagge. Staketet/stängslet ser riktigt prydligt ut. Bilder på det och hela huset kommer att läggas ut så fort jag har köpt en kamera.

Malte

I morgon kommer malte och hans mamma Lina till Söderala. Det är Maltes första resa, men det har sina förklaringar, nämligen att Malte är bara 13 dagar gammal. Det blir han just under resedagen. Som plastmorfar ska det bli kul att få hälsa på den lilla och fortsätta hans språkutveckling. Som alla regelbundna läsare av min blogg vet så berättade jag om de ord som först kommer att läras in hos Malte: F-ä-r-j-e-s-t-a-d, m-a-m-m-a, p-a-p-p-a, l-a-m-p-a och så vidare. Mer info om både den fysiska och verbala utvecklingen följer.

Resa

Tänkte åka söderut i oktobers mitt. Någon som vet något ställe man kan kyra billigt, alternativt bra charterställe där man inte behöver långkalsonger och mössa i oktober?

Färdigmålat

Nu är det snart färdigmålat och vi har ett alldeles otroligt vackert hus. En och annan har varit och sett var det ligger, andra är välkomna hit.