Ingen matt

Det var ingen gul matta som mötte mig i skogen, men väl en liten näsduksstor plätt med fina, gula kantareller. Jag störtdök och fick ihop till två mackor. Mmm. I eftermiddag ska jag ut igen, men så ska jag ta med mig något att plocka i, väl medveten om att fynden genast blir färre då.

Skönt

Håll med om att det är skönt att OS är över? Det blev för mycket. Även om jag inte såg mer än någon timme per dag blir OS-snacket och OS-skriverierna som ett stort smogmoln runtomkring en. Alla, även de som inte är så idrottsintresserade, pratar OS. Man måste nästan bromsa dem. Skönt att leva med Lisa, som inte bryr sig.

Festmånaden slut

Augusti var de många festernas månad. I lördags var det dags för den sista festligheten när Urban Karlstam fyllde 40. Kul, riktigt kul var det ändra fram till 04.00. Betongkepsen infann sig, men en god frukost och en rask promenad tog död på allt bakfylleri. Nu återstår bara frågan: hur ska jag fira min egen 40-årsdag? Hittar folk till Söderhamn?


Sista festen

Så är tiden kommen för den sista i raden av fester som fyllt augusti. Det är Karlstadsvännen Urban som fyller 40. Fest i Karlstad, sålunda, kommande lördag. Tyvärr jobbar jag på söndag ...

Kodkoll

Nu är jag igång igen på Söderhamns-Kuriren efter semestermånaden och trots vissa funderingar sitter de flesta inloggningskoder och kortkommandon till datorn fastetsade i hjärnan. Hårddisken har alltså inte blivit för skadad under semestermånaden.

Tji, Värmland

Det blev ingen tur till Värmland under semestern. Men i höst kommer vi - är det tänkt.

Semester slut

På måndag klockan 14 är det dag att börja jobba igen. Ingen ångest alls märks, men så går jag till en rolig och inspirerande arbesplats och dessutom har jag en veckas semester inbokd redan, 10-17 september.

Saknar DN

Jag saknar Dagens Nyheter i lådan, men tycker det är trist att de inte har råd(?) att dela ut den på söndagar. Därför står jag över - ett tag till.

OS-studio

Har du inrättat tv-rummet som en OS-studio eller tar du det lugnt? En fjärrkontroll är all jag behöver i OS-tider. Med den ypperliga uppfinningen går det att få de senaste resultaten och senaste nyheterna direkt i rutan, parallellt som du följer OS.

... och nu

... är cykeln hemtrampad. Den blev ståendes i Segerstad efter turen dit häromdagen. Sedan svek kraft och moral och jag åkte bil hem till Söderala. Och däremellan kom en Finlandskryssning och en 50-årsskiva, innan hemtrampningen tog vid.

Tji, OS i Kina

Struntade i den inledande OS-matchen i damfotbollen i dag och cyklade i stället till Segersta, 1,9 mil. Jävligt gôtt var det. Avslutade med bad i Ljusnan och en välförtjänt lunch intill Ljusnan. Det var också jävligt gôtt.

Konst


Ego, på utställning i Järvsö.

Tuff månad

Augusti innehåller en 50-årsskiva, en 40-årsskiva (förutom min egen) och en 30-årsskiva. Varvar upp motorerna redan på torsdag då det bär iväg till Helsingfors i goda vänners lag.

Veden på väg ta slut

Vedhögen minskar rejält. Efter strulet med elmotorn går kapen/klyven på högvarv igen och vedförrådet börjar fyllas upp för den stundande vintern

Språkövningar

Maltes språkutveckling går bra. Han säger i dag klart och tydligt "...jetad" vilket förstås är det framtida favoritlaget i ishockey, Färjestad. Notabelt i övrigt är att han gör tummen upp samtidigt som han säger det magiska ordet.

Malte


Malte har varit på besök en hel del i Söderala hos plastmorfar Klas och mormor Lisa. Här ses han tillsammans med valpen Klara och moster Agnes.

Kallfront på väg

Nu, just i detta NU, verkar det som om kallfronten fron norr håller på att erövra huvudstaden. Det är bra, för nu är jag trött på att ständigt ha lp-skivs stora svettmärken under armarna.

Valp till salu

Fyra månader gammal tervuerentik säljes. Tidigare köpare hoppade av och därför står vi med det lilla dunbolstret fortsatt i vår ägo.