Bloggaren Ordkoll ...

... önskar ett Gott slut och ett Gott nytt år!

Muller

Häromdagen var det fem centimeter vatten i pannrummet och det mullrade i pannjävelen. Jag satt med gråten i halsen och stövlarna på fötterna och stirrade och lyssnade på eländet.
Men i dag är det bra igen och pannan spinner som en kattunge och vattnet runt huset är fruset och riskerar inte koma in.
Än på ett tag.

Julkort

Nu ska jag berätta hur många julkort jag skickat:
-
Så där, då var det gjort.
Därför:
GOD JUL OCH GRÅTT NYTT HÅR
från oss djur och människor i Söderala
genom
Klas Ö

Köttbullarna rullade

Köttbullarna är rullade, sillen på ingång från Stpckholm, nubben ska handlas i kväll och skinkan ska griljeras till ackomapnjemanget av en julöl som hälls upp och ner i strupen.
GOD JUL OCH GRÅTT NYTT HÅR!

Förkylt

Skallen käns stor som en boll, näsan röd som en clownnäsa och ögonen som Marty Feldmans. Annorlunda uttryckt: en förkylning har just anlänt.

Bordtennis

Det är sagt förr, men måste sägas igen: Jag har förmånen att få gå och se Sveriges främsta bordtennisspelare när de fördelar poängen i Idrottshallen i Söderhamn. I kväll möttes Söderhamns UIF och Warta i en från och till underhållande match.
Jag ställde en fråga till min fotograf under matchen:
- Undrar var du och jag skulle placera deras hårt skruvade servar om vi fick chansen att ta emot dem?

Glöm inte ...

... kolla in ornkoll.blogg.se

Åker gratis ...

... mellan Söderhamn och Stockholm i morgon. Hur då? Anmälde mig på Hertz sida där de tar hjälp av allmänheten att få bilar som hyrts ut enkel väg att köras returvägen. Kostar nada, noll, zero, null.

Jag är idiot ...

... på datorer och för den delen telefoner. Därför har jag ännu efter en månad och två veckor med ny telefonjävel lyckats klara av att göra det jag vill kunna göra med den: ladda hem musik. Jag förklarade för supporten nyss att jag är tekniskt på en sjuårings nivå. Då kom jag och tänka på alla sjuåringar som är fulländade tekniker på all ny teknik och rättade det till att jag är på en treåings nivå.
En lugn och sansad kille på supporten förklarade hur jag skulle göra. Jag återkommer när första låten är nerladdad.

Badminton

Spelade badminton med nyhetschefen i dag. Det betyder sannolikt att jag behöver vinschas upp ur sängen i morgon bitti eftersom den muskulatur som används vid spdana övningar legat i träda de senaste åren, närmare bestämt de senaste tio åren.
Det förklarar väl också varför kah stundom rörde mig som en plint på planen och från och till verkade vara utrustad med dykarskor. Men jag hade honom på gaffeln och räknar med att slå honom nästa gång.

Kanot ...

.. förefaller vara det bästa färdmedlet i dag när den snö som föll i går plötsligt övergick i vatten. Möjligen skulle vadarstövlar gå också efter som slaskdjupet på sina ställen bara är tre decimeter.