Odenberg och den soppan

Visst är sättet regeringarna, oavsett om de är s-märkta eller m-märkta, tillsätter direktörer på olika poster lite fascinerande. Men att det trots att det går så uppenbart fel till som i fallet med Mikael Odenberg, ändå ska försvaras i högerpressen. Varför inte bara konstatera att Reinfeldt ljög så tungan rodnade när frågan fördes på tal i Rakt på med KG Bergström? I stället börjar man resonera om det utifrån termer av att det inte var bättre under Perssons tid. Nej, men varför föra ner ämnet till sandlådenivå?

Jag är åter

Jag skrev ju för två dagar sedan att jag gick till jobbet och att jag skulle tala om om jag tog samma "fordon" hem. Tyvärr glömde jag det, vilket ju kan föranleda er att tro som den goda vännen Jon gjorde, att jag gått vilse i skogen, eller ännu värre, blivit uppäten av någon av alla farliga vargar som promenerar omkring i skogarna. Men se, det hade jag inte blivit. Jag gick hem och mådde som en prins.

Gick till...

... jobbet i morse och mår som en prins efter dusch och frukt- och citronvattenstund. Frågan är: Ska jag gå hem också? Svaret får du i morgon...

Busjakt

Mitt framför nosen på redaktionen utspelade sig ett tjuv- och polisdrama. Efter en stunds jakt utanför redaktionsfönstren grep man två drogskallar vars bil var rena vapenförrådet och vars hotellrum såg ut som ett lager hos Ellos, samt så många kartor över Söderhamn och hus i trakten att en orienteringsklubb hade blivit grön av avund. Kluriga figurer som cirkulerar kring oss.

Gå ner...

... i vikt är melodin, tror jag. Därför går jag till jobbet, en 50-minuterspromenad i härligt morgonljus. Gör det DU också, alternativt ta cykeln. Är det inte halt här, så är det det knappast längre söderut, där förmodligen du bor.
Sedan kan du ta bussen hem, eller lifta med någon kollega som ska åt samma håll, ja, om du inte tar cykel på returen, förstås.
På gång mot beach -08!

Har ni fest, eller?

Ja. Kan bli en rejäl king size-fylla i morgon, lördag, eftersom det är festligheter på gång i Bollnäs. Och så här års vill man ju inte ge sig ut i kylan utan glykol för då riskerar man ju förfrysa. Sålunda kommer jag att slå i mig ett par liter alkoholhaltig dryck av ännu pkänt slag. Att det sedan är lite dansbränsle också är en annan femma - eller sexa kanske det heter i dessa sammanhang?

Jävlar va´ gôtt

Det är gôrtôppen med semla, men det gäller fan i mig att inte äte för många, för då blir en som en fet tisdagsbulle själv och då får en simme så möe sen och simme ä ju fan i mig inge´ kul men de´ ä så jävla möe roligare än och cykla när det ä så dretmörkt ute och dessutom ä ju cyklera trasige och då äre ju bare te och simme men jag har jävlar i mej inga penninger kvar te´ simkort - ja, inte sånt där en stôpper i telefonen, utan sånt där en viser i simhusdörra - så då blir de´ till å gå, för de´ koster jävlar i mej it´nö och hunnera tycker det är gôrtôppen oxså.