Flugor

I dag har jag säkert slagit ihjäl 1000 flugor. Rena avrättningsplatsen har framför allt köket varit. Det kostar att bo på semilandet och ha kossor och får som närmsta granne. Men hellre det än massa stollar i en stadskärna.

Gräsklippning

Gräset började ta formen av en brasiliansk djungel och det var dags att ta fram gräsklipparen - som gick i tre meter och sedan lade av. Samma procedur upprepades dagen efter med samma resultat. Samma visa dagen efter. Till slut var vi nära nog på väg att behöva slå oss fram genom gräset för att ta oss ut från tomten. Då ryckte grannen in igen. Han sa: "Det är nog tändstiftet." Säger han så, så ÄR det så. Vidare sade han: "Ta min så länge." Ok, sa jag och ansade djungeln rejält.

Valpen

Den sista valpen får snart ny bostad, Efter diverse turer hamnar den till sist i Iggesund. Gävlefamiljen som skulle ha haft den tvingades tyvärr tacka nej. Därmed har de fem födda valparna gått följande öden till mötes: en bor på Värmdö, en annan bor hos grannarna, en tredje bor två kilometer från oss (i Ellne), den fjärde har avlivats och den femte blir alltså hälsing. Allt detta sagt under tiden min semester fortlöper. En vecka har snart passerat och jag njuter av varje minut. Say after me please: s e m e s t e r.

Fanskapet snurrar

Nu är det fart på kapen/klyven igen. Grannen Per har gjort det "omöjliga" och tagit bort den gamla elmotorn, gjort plats för och monterat den nya. Stort.

Elmotorn på plats i Söderala

Ännu har ingen tekniker anmält intresse för att sätta elmotorn på plats på vedkapen/klyven. Jo, min snälla granne har gjort det. Hur betalar man snälla grannar som inte vill ta emot pengar? Får smussla ner en slant i brevlådan. För det här är ovärderlig hjälp. Elmotorn är sålunda på plats och är alldeles ny, men det är ju ingen garant för att den fungerar. Fortsättning följer när den är monterad.

Say after me, please

Say after me, please: s e m e s t e r.
Yes, that´s right.

Semester

Nu går jag på semester. Är ledig till 18 augusti. Kommer att blogga ändå, men vill bara informera er om denna njutningsfyllda stund.

Elmotor

Efter undersökningar av grannen Per har vi (ja, jag var ju trots allt med i bakhasorna) kommit fram till att det är elmotorn som havererat på vedkapen/klyven. Sagt och gjort, en ny behövde inhandlas. Men en sådan är inget man går in på ICA eller Konsum och köper. Nej, man hittar en på Blocket. Sålunda, i dag har jag köpt mitt livs första och förmodligen enda elmotor. Nu ska skiten monteras.
Av den snälla grannen.

Vedkapen gick sönder

Allt har flutit så fint hittills med vedkapen/klyven, men i dag tröttnade den. Den låter bara bsssssbssss och varken sågen eller hydrauliken fungerar. Så, tekniker, förenen eder och kom hit.

Två dagar kvar

Klockan 23.30 på ftorsdag kastar jag in handduken och tar semester. Gôrskôj skulle jag vilja kalla det.

Geflar, vad illa

Gefle kan inte göra mål. 0-1 hemma mot Trelleborg i kväll håller inte om man ska undvika att ramla ner i superettan nästa säsong. Skärpning.

Mack

Det smakade mack i munnen på mig när jag vaknade och svetten rann på mig. Det var ett allt för vidlyftigt alkoholintag som renderade de bittra eftergifterna. Men så var lördagens bröllop riktigt, riktigt kul. Paret Björkman hade onekligen lagt ner hela sina själar i allt från minsta lilla björkslana till middag för att göra bröllop och fest minnesvärt. Vaknade med en knä- och fingerskada som kom när jag lekte Travolta på dansgolvet i vackra Söderala hembygdsgård i natt.

Ekologiskt bröllop

Dags för kollega Björkmans bröllop i morgon. I morgon klockan 16 tager han sin Anna-Maria Quist och vips blir kvist en Björkman. Närmare ekologiskt bröllop än så kommer man väl knappast.

Våga vägra väga

Från 0 till 100 på mindre än en sekund. Det gör vågen hemma. Därför ställer jag mig aldrig på den. Den går dessutom till 115.

Flower power

Lördagens något udda bröllopstema är flower power. Sökningen i klädsäckar och byråer är igång efter de lite hippare kläderna som min sambo tack och lov sparat, men som jag - i den mån jag ägt några - skulle ha förpassat till Röda Korsets klädbutik för länge sedan.

Slut för i dag

Var det inte så man sa i förskolan för 34 år sedan? Jag säger det även nu, när jag packar ihop och går från jobbet och i stället slänger en kycklingbit på grillen.
... och slut för i dag.

Gott om kulor

Det måste finnas gott om pengar i Söderhamn. Vadå´ra? undrar ni. Jo, inom loppet av ett år har jag behövt anlita hantverkare. Det har mynnat ut i fyra arbetstillfällen, tre för den ena och ett för den andra.

Det borde alltså betyda fyra fakturor, men än så länge är bara två utskickade, trots att arbetsinsatserna är avklarade för länge sedan. Jag har till och med ringt och BETT ATT FÅ fakturor för de återstående jobben för att få saken ur världen, men inga har dykt upp.

En av hantverkarna har till och med sagt att "det var så länge sedan och så liten summa att vi struntar i det". Döm då om min förvåning när det i går, ett drygt år efter att jag var i kontakt med hantverkaren och sju månader efter att personen gjorde jobbet, dyker upp en faktura. Det måste finnas gott om slantar här - på sina håll i alla fall - när man kan göra jobb och sedan godtyckligt skicka ut räkningarna när man känner för det.

Hängmattetestet

Hängmattan är provlegad. Den höll och nedräkningen till semestern pågår ... nio dagar kvar.

Jogga

Det var så länge sedan jag joggade att jag inte längre har några joggingskor och det var så länge sedan jag spelade badminton och tennis att jag inte längre har några racketar. Men det var jävlar i mig inte länge sedan jag åt en glass eller en kanelbulle. Det är illavarslande. Å andra sidan har promenerande och cyklandet fått ersätta springandet och spelandet. Helt sonika för att jag haft problem med fötterna. Nu börjar dock fötterna (fotens ordinarie stötdämpare har varit utsliten på grund av usla skor i kombination med några kilon för mycket) bli ok igen så kanske kanske kan jag snart skutta, nåja, i väg i Söderala skogen och också skicka i väg ett ess på tennisbanan.

Svensexa

Det var dags för kollega Björkmans svensexa i lördags. Flygning i ett SK50-plan, go cart och mat i massor stod på programmet. Alla hade möjlighet att flyga men jag stod över. Dock körde jag go cart för första gången i mitt liv. Men inte sista. Det var barnsligt kul. Det tyckte Björkman också.

Lisas utställning ...

... kommer att hänga kvar i Järvsö, Stenegård, hela sommaren. Åtminstone delar av den eftersom det finns ledigt utrymme i delar av utställningslokalerna. Pass på att kolla lite snygg och läcker grafik om ni är på väg nordväst ut i Sverige.

Elva dagar kvar

Elva dagars arbete kvar innan semestern tar vid. Den lokala sporttorkan gör att det krävs lite kreativitet för att komma loss med skrivbara ämnen och uppslag. I går fick jag träffa den svenska OS-resenären Anna-Karin Kammerling som gör sitt tredje OS när hon slänger sig i plurret i Peking. Det avr riktigt roligt att träffa den verbala och ödmjuka simveteranen som plats i Hälsingetidningars spalter för atthon faktiskt bott halva sitt liv i Hälsingland.