Älvorna

Älvorna dansar för fullt utanför ateljéfönstret och det är bedårande vackert som mormor skulle ha sagt.

Drinkprovning

När det kallas till drinkprovning, ja, då ställer man upp. Därför lämnar vi bilen hemma i kväll och beger oss till brudparet som vill testa lite drinkvarianter. Det påmnner mig om ett bröllop i VÄrmlandsskogarna för tio, tolv år sedan, där det bjöds generöst och kostade 20 kronor oavsett drinkens styrka. En röst hördes från en av bröllopsgästerna som befann sig i närheten av baren större delen av kvällen: "Fyll på tills jag säger stopp." Jag tror det blir mer sofistikerat än så i kväll.

Rulltårta

Det låg en halv rulltårta full med kemikalier intill mig i morse. Nu är den borta.

Tunga lyft

Hörde ni den om mannen som i hela sitt liv hade mäktat med att lyfta tio kilo med snoppen? På ålderns höst fick han frågan om han fortsatt klarade av det. Då svarade han: - Nej, knäna orkar inte längre.

Promenad

I går gick jag till jobbet, tur - och retur. Det måste väl för f-n vara bra för vikten? I dag tog jag ... ja, vad tror ni att jag tog för fordon till jobbet? Det börjar på b ... Just det, biken tog jag till jobbet i dag.

Såg ni?

Förmodligen inte, för det var strömavbrott och nollinformation när TV4 hade strul med hjärnceller och ström vid tyskarnas seger mot Turkiet i går. Det är en sak att strömmen tryter, men nog kan väl någon informera om vad det står i matchen?

Dubbelmoral

Ena stunden: pigavdraget är inte bra. Nästa stund: pigavdraget är bra. På annat sätt kan man inte tolka Ylva Johanssons, före detta s-minister, och Göran Perssons agerande när de ena året kritiserar m för pigavdragsidéerna och nästa år nyttjar det. Ridå.

Djur

Husdjuren hemma blir färre och färre. Tråkigt men också skönt att inte ha fem hundvalpar hängandes i byxbenen eller hälsenorna så fort man visar sig. En är kvar och i dag kommer den nya ägaren och hälsar på den kvarvarande valpen som förmodligen flyttar i höst.

Petter H

Jag har försökt tänka mig in i hur det är att möta den ryske fotbollsanfallaren Arshavin och har kommit fram till följande: det måste ge dig en känsla av fullkomlig otillräcklighet där du plötsligt får känslan av att du har dykarskor på dig och dessutom står stadigt placerad på hälarna - med fängelseboja runt foten. Så skulle jag uppleva det. Snart ska jag möta Petter Hansson och då kanske jag får veta hur han upplevde det.

Midsommar

Vi, tolv personer här i Söderala, har ätit och druckit kopiöst i två dagar, så i morgon blir det promenad eller cykeltur till jobbet.
Ska vi slå vad!

Valpen är avlivad

Den lilla valpen, även kallad Dla eller Pim-Pim, är avlivad. Efter att ha drabbats av vad som verkar ha varit ett epilepsianfall tog vi den till veterinären och han konstaterade att mycket tydde på att den här valpen inte skulle komma att bli en så stabil hund. Därför ansåg han det enda rimliga var att avliva henne. Och det var ingen tvekan för oss heller, eftersom Dla:s agerande i många fall var lite snurrigt.
Två sprutor senare var hon hon borta från hundjorden och springer nu omkring med greyhounden Grynet i någon annan värld.

Midsommar

Under helgen fyller vi folket med släktingar och goda vänner och firar midsommaren. För er som inte kan komma, kom inte längre fram under sommaren. Veden ligger och ... Förlåt, välkomna hit. Jag har semester från och med 7 juli. Titta förbi och hugg ... in på en bulle och en kaffe. Eller mer om ni vill slafa över. Glad midsommar!

... och så var de bara en

Valparna flyttar ut en efter en. I kväll hämtas en av dem och får ny bostad i Stockholms skärgård. När den är utflugen återstår två, varav en redan har bostad men först från och med senare i sommar. Den femte är ju lite efterbliven och vi får återkomma vad gäller hennes öde.

I dag ...

... skulle jag ha läst morgontidningen till kaffet, men röjde på ladugårdsövervåningen i stället. ... skulle jag ha bakat bröd, men började klippa gräset i stället. ... skulle jag ha gått en promenad med vovven, men lagade den havererade gräsklipparen i stället. ... skulle jag ha läst ett kapitel i en bok, men åkte till soptippen med allt det som röjts fram från ladugården i stället. Kort sagt: i dag var jag husägare ut i fingerspetsarna.

Midsommar

Midsommar närmar sig och temperaturen sjunker mer och mer. Fast vem bryr sig, bara det finns lite färskpotatis, sill, en öl, en blank och ost och bröd, samt nära och kära och lite lekar. Det ska vi ha i Söderala på fredag.

Med i matchen

Lagom till Sverige-Spanien i går kvicknade jag till ur bakfylledimmorna. Men i den 91:a minuten skickade David Villa mig och massor med andra svenskar tillbaka dit. Fast inte mer än några minuter, för Sverige grejar det här. Jag trodde inte Sverige skulle vara med så länge i EM-slutspelet. Jag trodde redan grekerna skulle ta poäng av oss.

Det blev keps och nacke

Det blev en rekorderlig betongkeps och gamnacke. Att man aldrig lär sig att blanda. Penetrerade de flesta spritsorter i går och därför vaknade jag klockan 1600 i dag.
Jag såg trött ut sa familjen.

Betongkeps och gamnacke?

Risken är överhängande för betongkeps och gamnacke i morgon - eller redan i kväll, ty det är dags för grillfest i glada vänners lag i metropolen Bollnäs och då kan nämnda kroppsfenomen inträda. Det gäller bara att lägga upp rätt taktik så här i EM-tider. Den blir för min del att gå ut hårt och öka, för att vid 23-tiden kunna spela runt i backlinjen och bara defilera.

I säng.

Svensk vinst

Teorier att svenska idrottsframgångar skulle göra oss effektivare på jobbet och gladare och piggare i allmänhet cirkulerar i media. Det var efter Sveriges 2-0 på Grekland som Kjell Ledin vid Luleås tekniska universitet presenterade teorin. Frågan är då hur vi mår på söndag morgon när Spanien har gjort ärtpuré av den svenska elvan.

Förvirrad

Valpen är med i matchen för att använda en lämplig klyscha i EM-tider, men inte så skarptänkt att den plötsligt befinner sg i fårhagen. Där hämtade jag två av hennes systrar i förrgår. Med risk för liv och åtminstone lem klev jag över det elaka taggtrådsstängslet och elstängslet utan att nudda varken det ena eller det andra med varken klockspelet eller näven och lyckades få tag på en av huliganerna som satt och käkade fårskit i godan ro. Den andra hade vänt tillbaka av sig själv. Kan man anlita hundassistenter?

Tvåknäsdribbling

Såg ni Petter Hanssons patenterade tvåknäsdribbling? Det var den som avgjorde EM-matchen mot Grekland. Och, jo, Petter Hansson är från Söderhamn.

Trappade upp

När jag hamrar är det som när blixten slår ner, det slås sällan ner på samma ställe flera gånger på raken. Därför skruvade jag ihop husets nya trappa som vetter ut mot Söderala kyrka. Den ersätter den gamla som vette ut mot väg 50-bruset. Vi firade med att slänga små vedträn på den egenhändigt uppstaplade grillen och när glöden infann sig lägga lax och engelska industritillverkade qournfiléer på skapelsen. Det smakade jävligt gott. För att inte tala om "dotterns" saftiga sockerkaka med kanel och sprit i ...

Ärthjärnor

Tre personer har ringt på hundvalpsannonserna i diverse hälsingska och nationella annonsplatser. Alla har visat stort intresse och två av dem har sagt sig vara så intresserade att de i princip varit på väg ut i bilen för att åka och kolla. Resultat: ingen har kommit och ingen har hört av sig. Visst är det ok att visa intresse, ringa och säga att vi återkommer eventuellt, men att göra som de tokstollarna i Ockelbo är knepigt. En kvinna ringde och sa att det var bestämt att de skulle ha en tervueren. Jag frågade om de ville komma och titta i morgon (läs i dag) eller senare under veckan. Nej, vi kommer i kväll.

Kul, tänkte jag, och fick höra om kvinnans upplägg och hur hon skulle åka och handla mat till valpen medan hennes make skulle hämta valpen.
Inte fan hörde människan av sig. Köpeavtalskontraktet var ifyllt i onöädan och hemresan från badplatsen var onödig och summa summarum normalt jävla hyfs fanns det inte ett spår av.
Jävla pissmänniskor det finns.

Clinton kastade in handduken

Fru Clinton har gett upp. Nu ska bara hon och Barack Obama sy ihop ett vinnande koncept och klå McCann så att det blir maktskifte i USA. Det tycker väl de flesta i Sverige är bra, eller finns det de som tycker Bush gjort ett bra politiskt jobb och en humanistiskt präglad insats?

Mjuknar

Det verkar som om släkten Larsson, Stieg Larssons efterlevande, börjar mjukna och de säger nu till Västerbottens-Kuriren att det funna testamentet bör läsas igenom och kanske följas. I det står att ett lokalt politiskt parti ska få arvet. Fortsättning följer.

Hjul igen

Först i dag kom jag loss på enhjulingen, men jäklar vad härligt och kul det är.

Och bra träning.

Trots den korta ruren svettades jag ymnigt och var rejält trött i ben och rygg.

Girigheten personifierad

Hur giriga får man vara? Stieg Larssons bror och far har gett sig fan på att behålla varenda korvöre efter Stieg Larssons bortgång. Genant att höra och se dem i Uppdraga granskning. Visst har de laglig rätt att behålla allt, ALLT, men sunda förnuftet säger väl att den som levat med Stieg Larsson i 30 år ska ha åtminstone 25 procent. Det tycker jag.

Till salu


Två tervuerenvalpar är till salu. Håll med om att uppsynen är svåremotståndlig?

Veden på ingång

Kommande års ved är på ingång. I kväll landar 5 kubik, resten, cirka 30 kubik, kommer inom kort. Så om du har vägarna förbi är du välkommen på en kopp kaffe.

Och lite vedhuggning.

Papegoja

Snart kommer papegojorna att flyga ut ur huset. Nya intresserade ägare anmäler sig nämligen för de utannonserade hundvalparna.

Ok, jag kommer att sakna dem.

Trots att de stått och vrålat - som papegojor - i köket på nätterna.