Reaktion

Vill bara ge er ett smakprov på en bloggkommentar jag fick apropå att jag placerade ett fotbollslag i fel serie. Så här skrev en nyanserad och - förstås - anonym läsare: "VSK har inget med superettan att göra! håll er till bandyn era jävla bönder! Det enda ni är bra på är skriva bakom skärmen eller köra traktor bland era kor."

Bakgrunden är följande:

Ber än en gång om ursäkt för att jag den 23 oktober skrev att Västerås mötte Assyriska i fotbollsettan. Det blogginlägget handlade om var att jag gav mitt stöd till VSK och inte till motståndarlaget, Syrianska FC, vars supportrar "lagt sig i matchen". Men jag skrev felaktigt att VSK:s motståndare hette Assyriska, men de spelar ju i en serie snäppet upp. Syrianska var det VSK mötte. Och för sådana felaktigheter är det väl inte mer än rätt att man blir kallad "jävla gurka", "psykopatjävel" och "jävla idiot". Härligt!

Massor med ...

... goda äpplen i trädgården. De blir äppelsaft/juice och kräm. Äpplena körs ner i juicecentrifugen tillsammans med morötter och JÄVLAR vad gott det blir. Centrifugen var värd varenda krona trots att den gjorde att pengarna tog slut tio dagar för tidigt. men i morgon fyller arbetsgivaren på igen.

Tänk på mig ...

... som snart ska cykla hem i mörkret - utan långkalsonger, mössa och vantar. Men jag har cykelljus i alla fall.

Malte

I dag kommer Malte, ett år och tre veckor, och hans mamma Lina på besök. Språkövningarna fortsätter förstås: "F ä r j e s t a d."

Ved

Nu är det dags att börja elda på allvar i pannan hemma på våran gata. Nattfrost plus att det står den 13 oktober i almanackan börjar göra att det är lite bistert. Men det var ju därför jag slet på vedbacken i somras, för att kunna gå ut och fylla skottkärran med torr och fin ved.

PC Jersild

Sambon tipsade mig om en PC Jersild-bok där läsaren får följa en hjärna på ett sjukhuslboratorium. Skruvat? Ja, visst, men också tankeväckande och härligt absurt. Något att sätta tänderna i när man tröttnat på Wallander och Bäck och Co.

UFO i Söderala

Ett UFO dök upp ovanför SÖderala på lördagen. Mellan klockan 11.00 och 11.02 syntes det. Sambon sade att det kallas solen.