Bankrutt

Bankernas tillstånd måste bero på att jag lånat för mycket. I alla fall till viss del, eftersom jag fått krediter från både tankbolag, dataföretag och tv-försäljare. Jag betalar sakta men säkert tillbaka så att banksektorn kommer på  fötter snart igen.

Malte, ett år

I söndags fyllde Malte ett år. När plastmorfar var uppe på måndagen med presenter gjorde ettåringen omgående tummen upp och sa: "... jestad" vilket är det samma som Färjestad. Bra språkträningen under det första året har gett resultat.

Matte hemma

I dag kommer vovven Milla att bli så där glad som bara hundar kan bli, oavsett om man varit ute på soporna eller varit på resande fot i två veckor: Matte kommer nämligen hem efter två veckor i Montenegro. Husse blir lika glad.

Längtan

Längtar tillbaka till Montenegro.

Operationsrent

Nu är husets 175 kvadratmeter grundligt städade och det skulle utan problem gå att göra en hjärttransplantation i vilket rum som helst.

Gå ut

Gå ut i den vackert höstskrudade naturen! Jag gör det nu. Om du är ledig, som jag vill säga.

Montenegro

Skrota de klassiska turistländerna och styr mot Montenegro i stället. Litet, behändigt, vackert och ödmjuka invånare. Minnes- och besökvärt: båtturen in i Kotorbukten där staden med samma namn ligger skyddad av berg och Unesco som gjort den till världsarvsstad och cykelturen in till Kroatiens sydkust där föremål från diverse krig gör sig påminda genom fort och otäckheter. Bilderna av det senaste kriget som utspelade sig mellan 1990/91 till alla möjliga år, beroende på vem du frågarm dyker upp på näthinnan.

Dammsugarförsäljare

Visst känns det som om mobiltelefonförsäljarsvulsterna som dyker på oss lite här och där är nutidens motsvarighet till dammsugarförsäljarna?

På onsdag

På onsdag sticker vi till Montenegro för en respektive två veckor semester/rehabilitering. Jag stannar en vecka och Lisa två. Alla pratar så varmt om landet intill Adriatiska havet. En kollega, nyss hemkommen därifrån, sa: "Det är fasntastiskt." Voven och katterna tar Per-Åke hand om. Vi tackar öpdmjukast.

Valpen

Bergsjövalpen trivs bra och har förmodligen redan glömt matte, husse och mamma Milla.

Sista valpen

Nästan fem månader gammal är den sista valpen i kullen såld. Hon, som lystrade till namnet Klara, hamnade på en gård i Bergsjö i norra Hälsingland. Där kommer hon att få det bra, det kändes.