Man undrar

I dagens Ljusnan och Söderhamns-Kuriren talar domaren Håkan Sjösten ut om domslutet i bandyfinalen i söndags där han underkände ett vad det verkar helt riktigt mål. Han medger i intervjun att det "kanske var mål"! Han bedömer det procentuellt 60 procent mål, 40 procent icke mål. Dessutom säger han att det inte var han som dömde offside utan linjedomarkollegan.
Man häpnar över uttalandet! Dels bör han väl vidhålla att domslutet var fattat och att målet dömdes bort, dels bör han väl stå på linjedomarens sida.
Håller inte domarskrået varandra bakom ryggen?

Bara sport

Var det en domarmiss Bollnäs föll på?
Kanske det.
Det blir så när det är domare inblandade i bedömningssporter. Här bedömde domarteamet att det var offside och därmed borde historien vara slut. Visst följer emotionella och känslomässiga utspel kort efter en SM-final, men sen måste det vara slut. Nu blir väl domare Sjösten förmodligen bombarderad med hat och hot under några dagar.
Oavsett vad han kommer fram till efter att ha sett matchen i repris rannsakar han sig själv och sitt teams insats.
Det är nu bara att säga grattis till Sandviken som vann. Sättet de gjorde det på gjorde förlusten för bollnäsare brutal, men så bister är idrottens vardagsrealism.
Tänk på en annan som har Boltichjärta... Det är hårt åtgånget efter en bister säsong.

Man undrar

När jag kokar ner världens stora händelser som mött oss (i media) den senaste tiden undrar jag: Hur fan har människan kunnat bli så jävla korkad? Krig i Libyen på grund av en galen beduin och kärnkraftsverk i ett av världens mest jordbävnings- och tsunamidrabade områden.

Ack Värmeland

Jag kommer alltid att vara värmlänning och jag kommer alltid att känna mig som värmlänning. Visst känner jag mig hemma i Hälsingland, men den här tiden varje år, när Färjestad spelar slutspel, bultar Värmlandshjärtat lite extra. I kväll slår de ut Brynäs, ta det som ett löfte.