Dödsdomen mot Saddam...

... ska förstås inte verkställas. För emot dödsstraffet är vi ju, eller hur? Att bland annat USA och Japan envisas med att ha det straffet kvar säger väl mer om deras medeltida tankesätt än något annat.

En sista syndavecka...

... eller i alla fall några dagar fulla med godis, cigaretter, pizza, pommes frites, sedan ringer vi in det nya året präglat av citronvatten, frukt, motion, morötter och sunt leverne.
En baggis, jag lovar. Jag har inga problem med ovanstående utan ska försöka hålla mig ifrån kaffebrödet på jobbet. Gör jag det är inte 100 kilo några problem att nå.

Jag fäller en tår

Jag fäller en tår när jag ser Uppdrag Granskning och det faktum att Upplands Väsby kommun inte beviljar en ensamstående mamma personlig assistent till den gravt synskadade och genetiskt skadade dottern. Dottern är tre år biologiskt men ett år sett till sin faktiska färdighet. Hon är ofta sjuk vilket tvingar mamman att vara hemma och sålunda borta från jobbet.
Kommunen, smidig som en reumatisk handled, nekar förstås. Man häpnar och undrar i vilken tid vi lever. Sverige kan skicka upp en människa i rymden, svenskarna kan handla julklappar för drygt 40 miljarder, svenskarna kan äta sig fetare och fetare, svenskarna kan gnälla över tio eller tjugo öres högre bensinskatt, svenskarna kan låta uppföra fler rondeller i minsta lilla stad och svenskarna kan gnälla över hundskit i skogen...
... och jag blir bara så jävla trött. Ge kvinnan och hennes dotter en personlig assistent, och ge alla äldre som tjänat samhället i massor av år ett värdigt boende och låt dem bo där de vill bo.

Kris i Sverige...

... är det knappast. Det är väl klappat och klart för ett nytt shoppingrekord i år igen? Minns jag fel om jag säger att vi omsätter dryga 40 miljarder kronor. Och så gnäller somliga, oftast de som i själva verket sitter på slantarna.
Se till att de som har pengarna investerar dem i företagande och nyanställningar i stället för aktier och fonder. Då kan även samhällets undre klasser få en God Jul. Karl-Bertil Jonssons julsaga ter sig alltmer relevenat för det samhälle vi lever i.

Fy Zlatan

Och så har Zlatan gjort mål igen, fast vem bryr sig?
Ja, jag gör det inte. Visst är karln duktig på att spela fotboll men varför inte följa flera av de svenska proffsen? Det kryllar ju av svenskar som spelar förstaligefotboll runt om i Europa. Men media är ju populistiska och följer det som de tror är intressant, men i längden blir det ointressant, ingen orkar läsa om Zlatans mål, Zlatans bråk, Zlatans än det ena, än det andra.

River en pub...

... gör jag aldrig om "mitt" lag förlorar men det gör ont i hjärtat om till exempel Pisa förlorar i italienska serie C, Ipswich förlorar i Championship och Boltic i bandyns elitserie.
Undrar hur de är funtade som ger sig på både tingen och människorna i deras omgivning.

Jobbigt

Jag är inne på ett hästpass nu. Av 17 möjliga dagar jobbar jag aderton (18) men sedan är jag å andra sidan ledig närapå ända fram till andra veckan i januari.

Fuglesang

I morgon bitti lär han åka, vår svenska rymdresenär. Lite fascinerande samtidigt som det är märkligt att dräkten han bär lär kosta bra många miljoner, ja, var det till och med 80 miljoner....? Det motsvarar väl Botswanas stadsbudget.
Världen är väl lite sne.