Han finns inte mer

En kollega dök inte upp på sin arbetsplats i nordvästra Hälsingland. Svärföräldrarna anade oråd och gick in i fastigheten där han låg död. Hjärtinfarkt; livet på denna humorberikade person tog slut två dagar efter 52-årsdagen. Mina kolleger och jag sörjer honom djupt.

Vad gör då inte hans familj?

Monaco

132694-6
En av de sista turerna till Monaco - i alla fall som lägenhetsinnehavare på Rivieran.

Nice

132694-5

I Nice, där jag hade en lägenhet, som tyvärr var tvungen att avvecklas.

En dryg lax

En dryg lax extra i månaden! Härligt när löneökningarna märks lite, även om Anders Borg behöver lite slantar till sina utsvävningar.

Nja...

... vet i katten hur det går för valpen. Det är verkligen upp och ner. Visserligen har den nått sju hekto, men samtidigt får den inte upp ögonen till hundra procent. Blir det ingen bättring de närmaste dagarna måste vi förmodligen fatta beslut om att avliva den lilla.

Valpen

Den lilla valpen har kvicknat till rejält sedan senaste rapporten. Den har börjat öppna ögonen och lagt på sig i vikt. Frågan är ändå om den förlorat för mycket och om ögonen fortsätter utvecklas.

Den väger bortåt 700 gram medan syskonen ser ut som små grisar och börjat krypa ur plastlådan, varför de flyttats till den hemmasnickrade trälådan med högre kanter.

Valpen

Det ser inte lovande ut för den lilla valpen som halkat efter i både vikt och utveckling. Den har  till exempel inte slagit upp ögonen än, vilket hennes systrar har.

Ett par dagar till ger vi den, annars är det nog mest barmhärigt att ta den av daga.

Det känns inte kul, men är nog det bästa eftersom den kanske trots allt har något medfött fel inte kan bli en fungerande hund.

Återkommer.

Riise

Undra hur mycket pengar Jon Arne Risse hade satsat på 1-1 i mötet mellan hans Liverpool och Chelsea? Av kvaliteten på nickmålet att döma bör det ha varit en hel del. Heja Chelsea!

Nu jä...

... ser det i fotbolls-England. På lördag måste Ipswich vinna mot Preston, samtidigt som Crystal Pal... arse och Wolverhampton gärna ska tappa poäng.

Inträffar detta är det öppet mål inför sista omgången och Ipswich, eller Tractor Boys som de också heter, har chansen att ta en play off-plats till Premier league.

Valpen

Den lilla valpen väger 500 gram nu och därmed går det åt rätt håll. De övriga har nu alla passerat enkilosstrecket.

Snart hissar de rullgardinerna och börjar titta på omvärlden.

Valpen

Den lilla valpen åt glupet i dag men har fortfarande många hekton kvar till systrarna. I dag köpte vi dessutom riktig modersmjölkersättning och det åt den än mer glupet.

Vi får se om det märks på vågen i morgon.

Att jag äter glupet, det syns på vågen.

0,115 ton väger jag i dag.

I scream

I scream for icecream, you scream for icecream we all scream for icecream!

Två dagar på raken har det blivit glass ur glassboxen på jobbet. Inte konstig eftersom termometern visar vår och glassarna kostar fem kronor.

Valpen

Den lilla valpen som inte riktigt hängt med i svängarna jobbar för fullt för att få i sig mjölk via pipetterna och mamma tik. Det går så där och frågan är om den klarar sig. Sakta men säkert går den upp i vikt och livlig är den, så förhoppningarna är stora.

Jag återkommer i följetongen om den lilla valpen.

De andra växer och närmar sig eller har passerat kilot.

Och ser ut som små grisar.

Valpar

De fem tervuerenvalparna växer så att de från och till påminner en om grisar. En av dem har dock haft lite svårt att växa till sig och har av surrogatmammor matats med pipett fylld av modersmjölksersättning. Nu är han på väg att ta sig, men man kan inte undgå att inse att utan mänsklighetens hjälp hade han nog haft svårt att klara sig i kampen om föda. Survival of the fittest i kubik.

Krattar bäst...

... som krattar sist. Som husägare med massa tomt blir det en hel del skräp: grenar, löv, plastpåsar och annat smått och gott. Lägg till det gamla plankor och annan bråte som stått och bidat sin tid under den förre ägaren och ni inser snart att det kommer att bli en rejäl Valborgsbrasa.

Grannarna och vi jobbar febrilt på att bygga på höjden och bredden. Det är till stor del vad jag har gjort i dag. I övrigt har jag sett till hundarna, både valpar och de stora, samt gjort en liten sittplats framför ladan som du som besökt oss i Söderala sett.

Alla andra är välkomna.

Fiskbullar

Bullar av fisk, ris och två råa morötter är inget man slår igenom med om man vill ha ett eget matlagningsprogram på tv, men det var under alla förhållanden vad jag åt i dag. Bättring lovas - när lönen kommer.

Tillökning

Vi har fått tillökning i familjen. I lördags födde tiken Milla, en hund av rasen tervueren, fem valpar som är så söta att man smäller av. Ska definitivt fotografera dem och sedan lägga ut bilder så att alla hugade spekulanter kan anmäla intresse...

95 procent

Nej, så stark var inte spriten jag drack i helgen, ty det var bara en liten Famous Grouse som åkte ner i svaljet. Däremot var det så många bilder (95 procent) med män på i fem stora tidningars (DN, SvD, HD, Aftonbladet och Expressen) sportsidor. Resterande fem procent var kvinnor.

I vår egen tidning, Söderhamns-Kuriren, gjorde vi en liknande koll och där var fördelningen män kvinnor på sportsidornas bilder 77 mot 19. Resten innehöll bilder med både män och kvinnor på.

Bra, men vi kan bli bättre.

Tanke

Stackar satar i hela Stjärnsund, stackars alla inblandade, både förövare och anhöriga, och de drabbade. VI skänker dem en tanke.

Ipswich

Så vann de igen och gjorde två mål i derbyt mot Norwich. Kampen om en kvalplats till premier league fortsätter.

Ledig

Efter tre hektiska dagar med massor av bra nyheter i Söderhamns-Kuriren är jag ledig tre hela dagar. Det firas med lax, potatis och hollandaisesås och en flarra vitt vin vid namn Gustave Lorentz. Det är så jävla gott att hälften hade varit nog, ja, det är nästa onödigt gott. För hur ska man nu kunna hitta ett vin som är godare? Tips på knastertorra, fylliga viner tas tacksamt emot.

... vatten, källar´n är full av vatten

Jag har skämtat med dem som frågat mig om hur det är att vara husägare. Svaret har snabbt lydit: Ännu har jag inte behövt simma fram i källaren.

Det behövde jag inte häromdagen heller i och för sig, men det hade gått att meta. Låt vara väldigt grunt mete, men ändå. Förmodligen hade jag inte fått något napp, eftersom vattnet var klart och tydligt och jag såg botten.

Orsak? Tack och lov ingen ackumulatortank som sprungit läck, men väl en massa dagvatten som runnit in. Det på grund av att det snöade blött och regnade ännu blötare - säkert flera decimeter sammanlagt - och plötsligt så klarade inte marken av att svälja undan vattnet.

Men jag svalde förtreten.

Yeah, man... Jemen

Jemen är förmodligen ett av världens minst jämställda länder. Till och med på ledarplats i landets största tidning, erfor jag i torsdagskvällens program Korrespondenterna, propagerar man för att varken kvinnan eller döttrarna i familjen kan må dåligt av lite stryk.

I Pakistan, som inte kommer långt efter i fråga om jämställdhetsbrist, står kvinnorna och männen i olika köer när de ska betala elräkningen, och att vistas utomhus utan slöja, ja, det är riktigt illa. Vill kvinnan skiljas, ja, då riskerar hon dödsstraff.

Uppdrag granskning

Man häpnade i går under tiden tv-programmet Uppdrag granskning visades i SVT. Först: märkligt torskfiske i Öresund där det handlar om att slaktfiska romstinna torskhonor. Oförstående/dumskalliga "fiskare" betalar pengar för att slita upp torsk ur stimmen. På fiskebåten fanns den före detta chefen för sportfiskarnas förbund som tidigare uttryckt sin avsky för den här typen av torskfiske. Han sa en sak när Uppdrag granskning ringde upp, en annan när de dolda kamerorna rullade på båten.
Ridå.

Och så hade vi killen i Blekinge som har en epa-traktor som han med klassiskt paragrafrytteri och myndighetsfrosseri hindras från att använda trots att den under 30-talet år godkänts ur trafiksynvinkel. Nu plötsligt hade någon understimulerad och nitisk polisman hittat en för säkerheten fullkomligt ointressant egenskap på epatraktorn som därmed förklarades icke körbar. Dispens är sökt och sista ordet inte sagt än.
Ridå igen.

Vaccinerade

Det verkar som om Ipswich town, engelsk division 2-lag, är vaccinerat från målskytte, just precis när målen skulle behövas som mest. 1-1 i går mot Cardiff och nu ser det tungt ut om det ska bli kvalplats till premier league.

Skytte

Vänster-höger-ateist-troende-jag-vet-allt-Göran Skytte var på tv i morse. Han föreföll aningen mjukare i sitt uttryckssätt än vad han var för 15 år sedan när han rökte i tv. Men de läskiga idéerna kvarstår fast kompassriktningen är en annan. Fast för att få lite uppmärksamhet gör man väl vadsomhelst.

Engelsk fotboll

Ödesmatch.... Smaka på ordet, visst är det lämpligt när idrottsdramatik på hög nivå står för dörren; som i kväll. Ipswich möter walesiska laget Cardiff och bör, eller snarare måste, vinna för att haka på i kampen om en kvalplats till premier league. Och där vill man ju helst vara. Tänk att få möta Arsenal och Liverpool & co i stället för Burnley och Sheffield U & co.

Bekymrad

Nu är Malte, sju månader, tillbaka i Norrland men han har varit oroväckande länge i Percy Nilsson-land och därmed är risken stor att han börjat fatta tycke för hockeylaget Malmö. Och det är ju illa. Språkövningarna - "F ä r j e s t a d, l a m p a, m a m m a och p a p p a, etc - fortsätter så fort han kommer till Söderhamn igen.

Ipswich

När inte Ipswich town lyckas klara av bottenlaget i engelska fotbollens andradivision, Colchester, ja, då vet i fan om de har i kvalet till Premier league att göra. Visserligen återstår flera poäng att spela om, men då krävs det skärpning.

Är de inte kloka?

En man tryckte in fel summa när han betalade räkningar via internetbanken. Han betalade åtta (8) kronor för lite till Försäkringskassan varför ärendet hamnade hos kronofogden med följden att mannen fick en betalningsanmärkning.
Varför är just Försäkringskassan smidig som en reumatisk handled?

Familjen har själv erfarnhet av F-kassan. Min sambo fick klartecken att betala in en summa i efterhand. Summan kom in rätt dag men enligt kassans datasystem några timmar för sent och vips så var hon fast i träsket. Snart är den borta ur systemet och då ska jag skriva ett brev till handläggaren i Gävle (för övrigt en av två i Gävleborg som fattar beslut i dyl ärenden - jävrisken är uppenbar) och informera henne om vilket strul det varit för minsta lilla ekonomiska transaktion, men att sambon nu är fri.

Komplett

Äntligen är livet komplett. Min gode vän Jon Hedman har försett mig, såsom plastmorfar, med en Färjestadhaklapp.

Tackar ödmjukast, Jon. Nu kan språkövningarna med Malte ta fart. Kruxet för närvarande är att han är nere i Skåne och där finns ju en Percy Nilsson, stark man i Malmö hockey, och vad han hittar på när han ser en potentiell supporter, ja, det vet bara kollegan, Skånebördige, Mats Hansson på Hudiksvalls Tidning.

Men, som sagt, hockeysäsongen är över.

Skytte skjuter från höften

Minns ni Göran Skytte, han som hade pjäxfett i håret och rökte i tv när han intervjuade känt folk för femtontalet år sedan? Nu är han i fartren igen. Från att ha intagit en ideologisk vänsterståndpunkt som ung, vandrade han senare i livet över till andra kanten, för att nu cementera högerståndpunkterna än mer genom att i en bok tala om att han anslutit sig till vad man skulle kunnakalla en kristen höger.
Det kristna kanske har kommit till för att han ska få syndernas förlåtelse för alla märkliga politiska svängar han tagit genom åren.
Göran Greider recenserade boken i DN i tisdags. Läs den.

Färjestad

Karlstadslagets hockeysäsong är över och Värmlandshjärtat är illa stukat. Jag trodde att de skulle greja Linköping, men jag hade förbaskat fel. Säsongen är över och jag tänker inte titta en sekund till.

Tallinn

Gjorde en blixtvisit till Tallinn med en gammal god vän som resesällskap. Åtta timmar i land gav vid handen det jag redan visste, att den estniska huvudstaden är förbaskat vacker, i alla fall delen som heter Gamla stan. Men det går ändå inte förvånas över bilparken i stadskärnan. Maken till nya och dyra bilar har jag sällan skådat. Det var porschar och suv:ar till höger och vänster och inte en enda illaluktande och rykande Trabant.
Lika märkligt var det att befinna sig på Tallinkbåtarna där en kopp kaffe, 2 dl, kostade 17 svenska kronor. Påtår: 17 svenska kronor. Maten som gällde var trist pastasallad som hade fått mackmaten att framstå som delikatess, eller smörgåsbord där man förmodligen hade ätit så att gallan förtvinade av fetthalten.
Men kvar fanns en alldeles utmärkt á la carte-restaurang där det serverades sik och chateaubriand som smakade toppen.
Kan till sist inte undgå att förvånas över de mängder alkohol folk släpar med sig av båtarna. Med en sällan skådad gnidenhet fyller de ransonen och ser jävligt nöjda ut när de betalar och glider i väg med stinna kassar, bagar och vagnar.

Kd

Kan inte någon snarast möjligt entlediga Mats Odell från hans jobb som finansmarknadsminister? Låt även partikollegan Lennart Sacrédeus, talman för partiets värdekonservativa gren, följa med.
Den förre sålde ut Vin & Sprit, men än mer skogstokig var den senares insats när han enligt ett inlägg i Söderhamns-Kuriren (Mattias Guander) i ett tv-inslag i söndags förklarade varför partiet inte tillåter ältenskap mellan man/man och kvinna/kvinna. Han ser nämligen tidelag, pedofili och plygami som en sannolik förlängning av samkönade äktenskap.
Ridå.

Nu axar...

... jag igen. Efter att bloggen legat nere ett par dagar verkar det vara fart på den igen. Det är ett försök till byte av bloggbas som gjort att den legat nere. Inom kort kommer du att få läsa om allt jag reflekterat över de senaste dagarna. Se fram emot initierad läsning om ett par dagar i ämnen som berör Tallinn, hur Färjestads förlust satt sig på Värmlandshjärtat och hur korkade Mats Odell och många andra kristdemokrater verkar vara.